Mimmi Borselius

mimmi_marieberg1mimmi_marieberg2mimmi_marieberg3mimmi_marieberg4

Titel: En offentlig fruktträdgård i Marieberg

I mitt projekt föreslår jag att städer aktivt skulle kunna erbjuda sina invånare gratis frukt i centrala offentliga miljöer. Jag har undersökt hur en privat parkeringsplats i Marieberg skulle kunna omvandlas till en mer offentlig och demokratisk plats, och hur en fruktpark skulle kunna designas med olika lager av undervegetation för att efterlikna en narturlig och extensiv växtmiljö. Olika växtkombinationer är utvalda för sol, skugga respektive halvskugga, för att hjälpa och komplettera varandra och för att locka till sig insekter, pollinerare och fåglar.

 

English:

 

Title: Public City Wild Garden Marieberg

In my project I suggest that a city could offer its inhabitants fruits for free in central public places. I have investigated how a private parking lot area in Marieberg, Stockholm, could be redesigned to a more public and democratic place. The focus has also been how to create a fruit park with different layers of under vegetation imitating a natural extensive way of growing. Different plant collections are chosen for sun, shadow and half shadow as well as to complement each other and to attract insects, pollinators and birds.

 

For Print: A1.pdf
Contact: mimmi_isabella@hotmail.com

 

 

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/5/3/8/goingpublic.se/httpd.www/2013/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Comments are closed.